Paintball

Paintball

Har du en kompis som fyller år eller skall gifta sig? Eller vill du bara känna på spänning, adrenalin och skräckblandad glädje? När bollarna viner och du ser fiender överallt. Det stora fortet känns litet. Du undrar var dina kamrater är, du behöver hjälp, NU! Kan du verkligen lita på dina kamrater?

Du kan tryggt anlita oss, vi har 20 års erfarenhet av paintballuthyrning, 1000-tals nöjda kunder.

Instruktör ingår alltid, flera naturbanor, mat, specialpris till avslutningar

För många är paintball vid första anblicken mest likt krig och glorifierande av detta. Men inget kan vara mer felaktigt. Paintball är egentligen ett bra sätt att visa att krig är fullständigt idiotiskt, alla kommer att bli träffade. Detta kan alltså liknas vid en fredsdemonstration. Paintball är mycket mindre grymt än både hockey & fotboll där många både slåss och sparkar varandra. Det är faktiskt så att det inträffar mer fysiska skador i golf än på paintballbanan. Visst får man blåmärken men dessa känns inte speciellt mycket, tack vare adrenalinet i kroppen. Det finns en massa olika spelformer. Spelet går ut på att man delar in de spelande i två lag. Spelplanen är ungefär lika stor som en ishockeyplan. Vid varje kortända finns ett bo, och i detta så hänger en flagga. När spelet blåsts igång skall man försöka erövra motståndarens flagga och sedan ta sig tillbaka till sitt egna bo utan att bli träffad. Då har man vunnit spelet. Ett annat sätt att vinna är om man träffat alla motspelare så att ingen är kvar. Speltiden varierar mellan 5-15 min för ett spel. Varje spelare får varsin mask och markör (gevär) och ett antal bollar. Ögonen är dom mest utsatta kroppsdelarna, därför skall man ALLTID bära mask så fort någon tar i en markör eller är på spelplanen. Markören är syrgasdriven och är halvautomatisk d.v.s varje gång man trycker på avtryckaren så kommer det en boll. Vid träff går man till en så kallad safe zone och väntar på nästa spel. Färgen som fastnar på kläderna är ganska kletig men behövs för att kunna identifiera träffarna. En paintballboll består av ett skal av gelatin och en vattenbaserad vätska som används inom godis och livsmedelsindustrin. Därför går det lätt att tvätta bort från kläder och bryts snabbt ner i naturen

Säkerhet

  • Spelet sker på egen risk
  •  Masken skall alltid bäras under spelet ellerså fort någon håller i markören (geväret)
  •  Bollarna går cirka 90 meter per sekund, vilket innebära att du hinner se den men inte ducka. Därför måste masken bäras under hela spelet.
  •  Bakom skyddsnätet behövs ingen mask (safezone)
  •  Inga skott avlossas innan instruktören ger signal.
  •  Instruktören visar och går igenom paintballregler och är domare under spelet.
  •  Ingen alkohol förtäring är tillåten före eller under spelets gång.
  •  Ta det lugnt, kasta dig inte på markenoch ta inte mot dig med markören så fingrarna kommer i kläm.
  •  Man bör inte skjuta på varandra närmare än 5 meter.
  •  Instruktören har rätt att avbryta spelet om någon bryter mot ovanstående regler.

Förutom ett glatt humör så behöver man ha med sig oöm klädsel. Detta eftersom de flesta kryper omkring på marken i jakten på bästa möjligaskydd. Då är overall eller liknande klädsel perfekt. En liten varning. Många är onödigt rädda för att bli träffade. Ha inte för mycket kläder på er. Man svettas oerhört mycket, vilket kan leda till att maskerna immar igen. När man springer omkring i terrängen och blir beskjuten då ser man inte alltid var man trampar, därför rekommenderas grova skor eller kängor. Bollarna består av ett gelatinskal. Färgen som finns invändigt är vattenlöslig och används inom livsmedelsindustrin. Färgen är lätt att tvätta bort från kläderna.Vi har overaller att låna men det är bäst om man har egna kläder, så att passformen blir den rätta.

 

Var är torpet?

Paintballtorpet ligger 6 km utanför Piteå i en lugn och trivsam äventyrsskog. Här kan man spela Paintball, gå en Höghöjdsbana eller kanske prova Äventyrsbanan. Vi har också Teamkamper som kan utföras ute eller inne beroende av temperatur & väder. Över den öppna elden i grillkåtan kan man grilla något gott  eller bara värma sig. Som avslutning på kvällen kan du också välja att äta en god middag i Torpet. Om det skulle bli sent, finns även tillgång till övernattning på övervåningen. Möjlighet att kunna äta och mysa i en trevlig skogsmiljöVägen in till

Paintballtorpet samt
grillkåtan som rymmer
40 personer

Äventyrsbanan i naturskön skogsmiljö. Övervåningen används som övernattning.

Tre rum där man får ha med sig egen sovsäck och liggunderlag

Låga Höghöjdsbanan passar barn från årskurs 3 och uppåt. Denna bana vänder sig först och främst till barn och ungdomar eller vuxna som är höjdrädda. Banan är ca 1,5 – 4 meter högt över marken. Fortfarande högsta säkerhet med selar och dubbla krabbklor. Banan är en ganska fysiskt krävande cirkelbana eftersom det är 23 olika aktiviteter.

Låga höghöjdsbanan klättring skräck höjdrädsla

Mellan-höga Höghöjdsbanan vänder sig till de som inte riktigt vågar upp på de högsta höjderna. Höjden på banan är mellan 3 – 8 meter och är lite mera fysisk krävande. Fortfarande är det ganska högt och spännande. Denna bana innehåller 12 stycken olika aktiviteter.

Höghöjdsbana mellan

Äventyrsbanor

Vi har många olika äventyrsbanor för både barn och vuxna. Detta är den lättaste av våra cirkelbanor. Utmaningarna är många, balans, styrka, smidighet mm. Den passar till alla eftersom inga säkerhetsselar behövs. Här kan man koncentrera sig på att klara av banorna utan att behöva vara rädd för höga höjder. Dessa banor klarar man av själv eller i lag. Höjden är ca 0.5- 1 meter över marken. Under klättringen får du träna både armar och ben, hjärna och balans. Det finns över 30 olika aktiviteter i denna cirkelbana.
Äventyrsbanor